Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Kémia
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
9,

30 + 120 = 150 g az oldat tömege

150 g oldatban van 30 g só

100 g oldatban van `100/150*30` = 20 g só

A kapott oldat 20 tömeg%-os.

b,

kétszeresére hígítjuk, az oldat tömege `2*150` = 300 g lesz.

300 g oldatban van 30 g só

100 g oldatban van `100/300*30` = 10 g só

Az új oldat 10 tömeg%-os lesz.

10,

S + `O_2` `rightarrow` `SO_2`

64 g oxigén az `64/32` = 2 mol

2 mol oxigénből keletkezik az egyenlet szerint 2 mol `SO_2`; aminek a tömege `2*64` = 128 g.

128 g kén-dioxid keletkezik.
0