Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Kémia
415
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
9,

a,

40 +160 = 200 g az oldat tömege.

200 g oldatban van 40 g só

100 g oldatban van `100/200*40` = 20 g só

Az oldat 20 tömeg%-os lesz.

b,

Ha bepároljuk, az oldat tömege a felére csökken.

`200/2` = 100 g oldatban lesz 40 g só

Az új oldat 40 tömeg%-os lesz.


10,

2 `H_2` + `O_2` `rightarrow` 2 `H_2O`

2 g hidrogén az `2/2` = 1 mol

1 mol hidrogénhez szükséges az egyenlet szerint `1/2` = 0,5 mol oxigén, aminek a tömege `32/2` = 16 gramm.

16 gramm oxigén szükséges a reakcióhoz.
0