Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Kémia
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
9,

a,

20 +180 = 200 g az oldat tömege.

200 g oldatban van 20 g só

100 g oldatban van `100/200*20` = 10 g só

Az oldat 10 tömeg%-os.

b,

Az új oldat tömege `2*200` = 400 g lesz.

400 g oldatban van 20 g só

100 g oldatban van `100/400*20` = 5 g só

Az új oldat 5 tömeg%-os lesz.

10,

2 `H_2` + `O_2` `rightarrow` 2 `H_2O`

64 g oxigén az `64/32` = 2 mol

Az egyenlet szerint 2 mol oxigénből `2*2` = 4 mol víz keletkezik. 4 mol víz tömege `4*18` = 72 g.

72 g víz keletkezik.
0