Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
Számoljátok ki a következő négy vektor összegét, ha tudjuk, hogy F₁=4N, F₂=5N, F₃=10N és F₄=6N! (A képet csatoltam)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Két vektornál több vektort összegezhetünk a láncszabály alkalmazásával is, a csatolt ábra alapján éppen összefűzött állapotban vannak. Csak az első összegző vektor kezdőpontja és a negyedik összegző vektor végpontjára van szükségünk. E két pont határozza meg az összegvektor kezdő és végpontját. Látható a kockáspapíron egy beosztás `1N`-nak felel meg és a Pitagorasz-tételének alkalmazásával tudjuk pontosabban meghatározni az összegvektor nagyságát (hosszát). Látható az is, hogy `F_4` nagysága nem lehet `6N`. Ennek megfelelően `|F_4|=4*sqrt(2)N~5,65N`. És ezek után az `F` összegvektor nagysága `|F|=sqrt(9^2+12^2)=15N`.
Módosítva: 4 éve
0