Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Kémia
389
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
9,

15+135 = 150 g az oldat tömege

150 g oldatban van 15 g só

100 g oldatban van `100/150*15` = 10 g só.

Az oldat 10 tömegszázalékos lesz.

b,

Az oldat tömege a fele lesz `(150/2=75g)`, az oldott anyag tömege nem változik.

75 g oldatban van 15 g só.

100 g oldatban lesz `100/75*15` = 20 g só

Az oldat 20 tömegszázalékos lesz.


10,

C + `O_2` `rightarrow` `CO_2`

64 g oxigén az `64/32` = 2 mol

2 mol oxigén 2 mol szén elégetéséhez szükséges.

2 mol szén tömege `2*12` = 24 g.

Az adott oxigémennyiség 24 g szén elégetéséhez elegendő.
1