Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8-as,9-es

Főoldal » Középiskola » Kémia
483
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
9,

1 mol szénatomban van `6*10^(23)` db szénatom

1 db szénatomban van 6 db proton és 6 db neutron.

3 mol szénatomban, ami `3*6*10^(23)` db szénatom, tartalmaz `6*3*6*10^(23)` = `color(red)(1.08*10^(25))` db protont és ugyanennyi neutront.

10,

14 g van az `14/56` = 0,25 mol

0,25 mol vasatom tartalmaz `0.25*6*10^(23)` = `1.5*10^(23)` db vasatomot.

1 db vasatomban van 26 db proton, 26 db elektron és 56-26 = 30 db neutron.

`1.5*10^(23)` db vasatom tartalmaz: `26*1.5*10^(23)` = `color(red)(3.9*10^(24))` db protont és ugyanennyi elektront; illetve

`1.5*10^(23)*30` = `color(blue)(4.5*10^(24))` db neutront.
1