Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK MÉRTAN VII Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Sajnos nem vagyok jó matekos.Tud valaki segiteni? Koszonom szepen .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10

b = 37 cm

c = 46 cm

K = 173 cm

K = 2a + b + c

a = `(K-(b+c))/2` = `(173-(37+46))/2` = 45 cm a keresett oldal.


11.

Az oldalak hossza 6x; 8x; 9; 12x.

K = 6x+8x+9x+12x = 105 cm

35x = 105

x = `105/35` = 3

Az oldalak:

a = 6x = `6*3` = 18 cm

b = 8x = `8*3` = 24 cm

c = 9x = `9*3` = 27 cm

d = 12x = `12*3` = 36 cm

Ellenőrzés: 18+24+27+36 = 105 cm.
1