Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz sűrűsége

Főoldal » Középiskola » Kémia
810
A víz sűrűsége 0,99821 g/cm3 20 °C-on és 0,99679 g/cm3 26 °C-on. Mekkora a sűrűsége 24 °C-on?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ha feltételezzük, hogy lineárisan változik a sűrűség, akkor:

1 °C változásra

`Delta rho` = `(rho_2-rho_1)/(t_2-t_1)` = `(0.99679-0.99821)/(26-20)` = `-2.3dot(6)*10^(-4)` `g/(cm^3)`.

`rho_(24)` = `rho_(20)+4*Delta rho` = `0.99821-4*2.3dot(6)*10^(-4)` = `0,99726dot(3)` `g/(cm^3)`

vagy

`rho_(24)` = `rho_(26)-2*Delta rho` = `0.99679+2*2.3dot(6)*10^(-4)` = `0,99726dot(3)` `g/(cm^3)`.
1