Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogatszámítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
545
Egy tiszta, száraz, üres mérőlombik tömege
50,15 g. Vízzel megtöltve 101,05 g. A víz
sűrűsége 0.99730 g/cm3. Mekkora a
mérőlombik térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A két tömeget kivonod egymásból, megkapod a nettó tömeget:

m = 101,05-50,15 = 50,9 g

`rho` = 0,99730 `g/(cm^3)`

V = `m/rho` = `50.9/0.99730` = 51,0378 `cm^3` a mérőlombik térfogata.
1