Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
432
Sziasztok!
A 3,6,7 feladatot kellene megoldanom
Megköszönném ha valaki segítene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
3,

v = 9,4 `m/s`

t = 30 s

s = `v*t` = `9.4*30` = 282 m

A kocsi 282 m-t tett meg.

6,

v = 5 `m/s` = `5*3.6` = 18 `(km)/h`

s = 7 km

t = `s/v` = `7/18` = `0.3dot(8)` h = `23.dot(3)` min = 1400 s

A hajó 23 perc 20 másodperc alatt ért át.

7,

s = 12 700 km

v = 800 `(km)/h`

t = `s/v` = `12700/800` = 15,875 h = 15 óra 52 perc 30 másodperc alatt ért oda a repülőgép.
0