Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
479
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

A szabadon eső test 5 mp alatt megtesz:

`s_5` = `g/2*t_5^2` = `10/2*5^2` = 125 métert

A szabadon eső test 6 másodperc alatt megtesz:

`s_6` = `g/2*t_6^2` = `10/2*6^2` = 180 métert

Az 5. másodpercben tehát megtesz:

s = `s_6-s_5` = 180-125 = 55 métert.

b, Már az a, feladatban leírtam; `s_6` = 180 m.
0