Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
345
Légyszíves segítenétek a megoldásban!Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1,

a, 1 000 000 = `10^6`

b, 10 000 000 000 = `10^(10)`

c, `1/100000000` = `1/10^9` = `10^(-9)`

d, `1/(100 000 000 000 000)` = `1/10^(14)` = `10^(-14)`

2,

a, 275 000 = `2.75*10^5`

b, 82 976 293 = `8.2976293*10^8`

c, 0,0036842 = `3.6842*10^(-3)`

d, 0,00000000071 = `7.1*10^(-10)`

3,

a, `5*10^(-2)` = 0,05

b, `6.2*10^(-3)` = 0,0062

c, `1.11*10^(-5)` = 0,0000111

d, `4.045*10^(-6)` = 0,000004045

Másik lap

2,

a, `1.26*10^(-15)`

b, `1.97*10^(-15)`

c, `10^(-18)`


3,

a, `53*10^2`; `251.27*10`;

b, 947 651; `358.8*10^3`;

c, 0,0064; `90*10^(-4)`;

d, 0,00006972; `0.73*10^(-4)`

Kakukktojás: `2815*10^(-2)` = 28,15 = `2.815*10^1`
1