Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sorozatok feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
905
Egy ország lakossága 15 millió, 100 évvel ezelőtt 9 millió volt. Hány %-os az évi átlagos népszaporulat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, házi, sorozatok, házifeladat, mértani, számtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9*(1+x/100)^(100)=15`

x = `(root(100)(15/9)-1)*100` = 0,47 % az éves átlagos népszaporulat.
1