Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
771
Egy konvex négyszög oldalainak hossza egyenesen arányos a 6,8,9,és 12 számokkal kerülete pedig 105 cm.szamitsd ki az oldalak hosszát .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*(6+8+9+12)=105`

35x = 105

x = 3

Az oldalak hossza:

a = `6*3` = 18 cm

b = `8*3` = 24 cm

c = `9*3` = 27 cm

d = `12*3` = 36 cm

Ellenőrzés: 18+24+27+36 = 105 cm.
1