Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
379
Mekkora legnagyobb sebességgel haladhat az autó vízszintes úton a 60 m sugarú kanyarban, ha a kerék és a nedves betonút között a surlódási együttható 0,01?

Nekem v=√6 m/s lett az eredmény. Jól számoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`mu*m*g` = `m*v^2/r`

`v=root()(mu*g*r)` = `root()(0.01*10*60)` = `root()(6)` `m/s`

jól számoltál.
0