Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Sziasztok! Valaki tudna segíteni a 23/b feladatban ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. 4x+3y = -4

II. 6x+5y = -7

I.*3: 12x+9y = -12

II.*2: 12x+10y = -14

II. - I.:

y = -2

I. `4x+3*(-2) = -4`

4x = 2

x = `1/2`

Ellenőrzés!
0