Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség 2 müveletben

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
1).12,(3)x [-1/2 + 2/3x [(-1) a 3 on +1/5 (2-7/3)]
2). [(4/5) a -1 en -(1/2) a 2 on +(0,5) 3 on]x(-10) 3 on
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, segítség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`12(3)*(-1/2+2/3*[-1]^3+1/5*(2-7/3)]` =

= ` (12 1/3)*(-1/2+2/3*((-1)+1/5*(-1/3))` = `37/3*(-1/2+(2/3*(-1-1/15))` =

= `37/3*(-1/2+2/3*(-16)/15)` = `37/3*(-1/2-32/45)` = `37/3*(-45-64)/90` = `(37*(-109))/(3*90)` = `-4033/270`

2,

`[(4/5)^(-1)-(1/2)^2+(0.5)^3]*(-10)^3` = `(5/4-1/4+1/8)*(-1000)` = `(10-2+1)/8*(-1000)` = `9/8*(-1000)` = `-9000/8` = -1125
Módosítva: 4 éve
1