Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! MATEK 9.OSZTÁLY HALMAZMŰVELETEK!

Főoldal » Középiskola » Matematika
669
Feladat: Jelölje U a hagyományos dobókockával dobható számok halmazát. Tekintsük a következő dobások halmazait: A={prímszámok}, B={páratlan számok}, C={páros számok}, D={1;4;6}, E={7-nél nagyobb számok}, ahol A, B, C, D, E részhalmaza U-nak. Keressük meg közöttük a diszjunkt halmazpárokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály, halmazműveletek, diszjunkt
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A halmazok elemei:
U={1; 2; 3; 4; 5; 6}
A={2; 3; 5}
B={1; 3; 5}
C={2; 4; 6}
D={1; 4; 6}
E={}

Diszjunkt: két halmaz, melynek nincsen közös eleme.
Diszjunkt halmazpárok: A∩D, A∩E, B∩C, B∩E, C∩E, D∩E
0