Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek minél hamarabb segítsetek !

Főoldal » Középiskola » Matematika
1636
1 , mennyi kamatot kell fizetnünk, ha 18000 Ft ot kértünk kölcsön egy évre és a kamatláb évi
a, 12% b, 10%

2 , kölcsön kértünk egy évre 25000 Ft ot Mennyi a kamatláb Ha az év végén
a, 2750 b,1250

3 , Mekkora összeget kértünk kölcsön , ha
a , A kamatláb 12% és egy évre 3600 Ft volt a kamat
b, A kamatláb 9,5% és egy évre 4750 Ft volt a kamat ?

4 , Egy ács munkát vállalt 739,5 pengőért Úgy gondolja hogy a munkán 12% haszna lesz.Mennyi haszonra számít. ( A vállalt összeg tartalmazza a tervezett hasznot.)

5, Egy malom elad 1 vagyon (10 tonna ) lisztet tonnánként 512 pengőért . A bizományos
( forgalmazó ) a vételárból levon 28,5 pengő költséget 0,1% alkusz díjat és 0,75 jutalékot Mennyi pénzt küldd el az eladónak ?

6 , Helyes e az alábbi okoskodás válaszod számítással indokold!
Ha a benzin ára 20% kal csökkenne , akkor 20% kal több benzint vehetnék , mint eddig persze ugyanannyi pénzért

1 , egy alkusz 76500 pengőért adott el egy birtokot , amiért 0,35% alkusz díjat kapott . Mennyi ez a díj ?

2 , egy kereskedő 250 pengőért vett áruját 300 pengőért adta el Ez hány százalékos haszon ?

3 , A cukorrépából 5% nyert cukrot nyernek mennyi cukorrépa szükséges 1 vagon (10 tonna ) nyers cukor előállításához ?

4 , mennyi volt a vételár ha 4% engedmény leszámítása után 816 pengőt fizettünk ?

Igaz/hamis
Ha egy mennyiség 200 százalékkal nő akkor a kétszeresére változik ?
Ha egy mennyiség húsz százalékkal csökken akkor 3/4 szeresére változik ?
Ahhoz hogy 80 ból 70 legyen 12,5 százalékos csökkenés szükséges ?
45 a 200 nak 22,5% a ?
Ha egy mennyiség 50 % csökken majd újból 50% csökken akkor nem marad belőle semmi?
Ha egy zsák búza 30% a legnagyobb fiú kapja a 3/8 részét a középső fiú kapja akkor a legkisebb fiúnak kevesebb mint 30% .
Ha egy termék ára 40% csökken majd utána 30% csökken akkor olcsóbb lesz mint az eredeti ár 45% .
Ha a 60 cm 60% növeljük akkor többet kapunk mint 1m.
A 100 tök mind a 110 nek a 90% - a.
Ha egy mennyiség 20% -kal csökken majd 15% nő akkor kevesebb lesz mintha előbb nő 15% -kal és utána csökken 20% kal.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Képek sorrendben
1 feladat a , b
2 feladat a , b
4 feladat Egy ács
5 feladat Egy Malom
A cukorrépából 5% nyert cukrot nyernek mennyi cukorrépa szükséges 1 vagon (10 tonna ) nyers cukor előállításához ?
Képen van

1 , egy alkusz 76500 pengőért adott el egy birtokot , amiért 0,35% alkusz díjat kapott . Mennyi ez a díj ?
76500 * 0,35% = 76500 * 0,0035 = 267,75 pengő

2 egy kereskedő 250 pengőért vett áruját 300 pengőért adta el Ez hány százalékos haszon ?
300 / 250=1.2 , ami 120%-nak felel meg. Ebből 100% fedezi a vételárat, a maradék 20% a haszon.

mennyi volt a vételár ha 4% engedmény leszámítása után 816 pengőt fizettünk ? képen van

Ezeket tudtam ! Remélem hogy tudtam valamivel segíteni


0