Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S MÁRA KÉNE!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
Ird le normálalakban a számokat, majd számitsd ki az eredményt!
a, 248 000 000 · 37 000 000 000
b, 656 000 000 000 osztva 32 000
c, 325 000 000 000 osztva 0,000 000 65
d, 7200 osztva 0,000 000 18
e, 16 000 000 000³
f, 0,000 005⁴
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

248 000 000 * 37 000 000 000 = `2.48*10^8*3.7*10^(10)` = `2.4*3.7*10^(10+8)` = `9.176*10^(18)`

b,

656 000 000 000 : 32 000 = `(6.56*10^(11))/(3.2*10^4)` = `6.56/3.2*10^(11-4)` = `2.05*10^7`

c,

325 000 000 000: 0,000 000 65 = `(3.25*10^11)/(6.5*10^(-7))` = `3.25/6.5*10^(11-(-7))` = `0.5*10^(18)` = `5*10^(17)`

d,

7200 : 0,000 000 18 = `(7.2*10^3)/(1.8*10^(-7))` = `7.2/1.8*10^(3-(-7))` = `4*10^(10)`

e,

`16000000000^3` = `(1.6*10^(10))^3` = `1.6^3*10^(3*10)` = `4.096*10^(30)`

f,

`0.000 005^4` = `(5*10^(-6))^4` = `5^4*10^(-6*4)` = `625*10^(-24)` = `6.25*10^(-22)`.
0