Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi, sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Sziasztok, tudna valaki segíteni a matek házi bán?
Képet mellékeltem. Az 5-ös és a 4-es.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

a,

`30*135=27*x`

x =`(30*135)/27` = 150 litert tudnak venni.

b,

`30*135=33*y`

y = `(30*135)/33` = `122.dot(7)dot(2)` litert tudnak venni.


5,

`6*7500=z*11250`

z = `(6*7500)/11250` = 4 napra elegendő a pénz.
0