Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`3/8:(-4)^(-1)+(-2/3+1)` = `3/8*(-4)+(1/3)` = `-3/2+1/3` = `(-9+2)/6` = `-7/6` jelöljük meg a c,-t.

2,

`-root()(8)` = `-2*root()(2)` `notin ZZ`

`root()(36)` = 6 `in ZZ` (1)

`root()(2/9)` = `root()(2)/root()(9)` = `root()(2)/3` `notin ZZ`

`-root()(6 1/4)` = `-root()(25/4)` = `-(5/2)` `notin` `ZZ`

`(-3)^2` = 9 `in` `ZZ` (2).

Az `A cap ZZ` halmaz elemszáma 2.
0