Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
1 feledat :Hány 5 jegyü szám van ?
2. Feladat :Hány féle 9 jegyü 5 el ósztható szám készithetö (0244446666.??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ötjegyű számok:

1. helyre kerülhet 9-féle szám (1-9), másodiktól ötödikig kerülhet 10-féle (0-9). Ez összesen:

`9*10*10*10*10` = `9*10^4` = `90000` db ötjegyű szám van.

2.

Az utolsó számjegy 0 vagy 5; két féle lehet.

Az első 1-9; 9 féle.

A köztesek pedig 0-9; 10-féle.

`2*9*10^7` = `18*10^7` = `1.8*10^8` = 180 000 000 féle szám készíthető.
1