Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgőmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
502
Előre is köszönöm, ha valaki tud ebben segíteni. Nem voltam 2 órán és egy kicsit még zavaros.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos, fizika, rezgőmozgás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tudom, hogy már nem aktuális, de hátha valakinek majd segít a közeljövőben:

a,
Amplitúdója: A → 5 cm
Lökethossz: l → 2·A = 10 cm
Frekvenciája: f → 3000 1/min = 50 1/s
Rezgésideje: T → 0,02 s

b,
v(max) → A·2·∏·f = 15,7 m/s

c, csatoltam képet.

d,
v = A·ωcos(ω·t) = 15,7m/s·cos(6000·∏·1/s·t)
a = A·ω²·sin(ω·t)
a = -4935m/s²·sin(6000·∏·1/s·t)

e, csatoltam képet.
0