Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Titrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Számolja ki az alábbi mintapéldában az ismeretlen porkeverék oxálsav tartalmát, a végeredményt mg-ban adja meg. Írja fel és rendezze a meghatározás egyenletét! Ismeretlen összetételű porkeveréket , mely oxálsavat((COOH)₂×2H₂O) és inert anyagot tartalmaz, maradéktalanul feloldunk egy 100 ml-es mérőlombikban, majd jelre töltjük. Az törzsoldatból kimérünk 3x10ml-t titrálólombikokba majd két csepp fenolftalein indikátor jelnlétében 0,0985 mol/dm3-es koncentrációjú NaOH mérőoldattal átmeneti színig titráljuk. A három fogyás a következő: V₁=14,20 cm3 ,V₂=14,23 cm3, V₃=14,20 cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1