Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
648
Egy egyenes egyenlete - 7x+5y=10. Adja meg az egyenes egy lehetséges normálvektorának koordinátáit valamint egy az adott egyenesen lévő pont koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

normálvektor koordinátái: (-7,5)

egy pont az egyenesen:
legyen x=0

-7*0+5y=10
y=2

egy pont az egyenesen: P(0,2)


Kérdésed van, nyugodtan írj!
0