Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikaa

Főoldal » Általános iskola » Fizika
504
4 es 6 os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
4,

a,

`Q=I*t` `rightarrow` I = `Q/t` = `(120C)/(60s)` = 2 A

b,

t = 10 perc = 600 s

I = 10 mA = 0,01 A

`Q=I*t` = `0.01A*600s` = 6 C

6,

`color(red)("Ismert mennyiség")`; `color(green)("Keresett mennyiség")` ; `color(blue)("Felhasznált összefüggés")`

`color(red)("eltelt idő, áramerősség")`; `color(green)("átáramlott töltés")`; `color(blue)(Q=I*t)`

`color(red)("átáramlott töltés, eltelt idő")`; `color(green)("áramerősség")`; `color(blue)(I=Q/t)`

`color(red)("áramerősség, átáramlott töltés")`; `color(green)("eltelt idő")`; `color(blue)(t=Q/I)`.
0