Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni a számolásban sajnos nem igazán értem a menetét. Köszönöm előre is a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`S_(30)` = `(a_1+a_(30))*30/2` = `(a_1+a_1+(29*d))*15` = `(8+8+29*(-4))*15` = -1500

2,

`S_(20)` = `(a_1+a_(20))*20/2` = `(a_1+a_1+(19*d))*10` = `(-6+(-6)+19*10)*10` = 1780
0