Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
394
Légyszíves segítenétek megoldani a feladatott!Köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a, egyenlő

b,

0,125 + `5/8` = `1/8+5/8` = `6/8` = `3/4`

`(15/4)/3` = `15/12` = `5/4`

A második a nagyobb.

c,

`1/(2 1/3)` = `1/(7/3)` = `3/7` = `18/42`

`(2/9)/(4/3)` = `2/9*3/4` = `6/36` = `1/6` = `7/42`

Az első a nagyobb.
0