Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
468
Hello, a matematika könyv 8.évfolyamos-ok részére, Oktatás Hivatal, 14.old 1-2-3-4 fent van online a megoldása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, Azt nem tudom, hogy te milyen mennyiségeket ismersz, de itt van néhány:

hossz (út, távolság); méter

idő; óra, perc, másodperc

tömeg; gramm, kilogramm, tonna

áramerősség: amper

terület, felszín; négyzetméter, négyzetcentiméter

térfogat; köbméter, köbcentiméter

anyagmennyiség; mól

hőmérséklet; celsius, kelvin

feszültség; volt

ellenállás, Ohm

nyomás; pascal


2,

1 méter = 100 centiméter

1 négyzetméter = 100 négyzetdeciméter

1 óra = 60 perc = 3600 másodperc

0 °C = 273 K

1 kilogramm = 1000 gramm

1 tonna = 1000 kilogramm


3,

a, 5650 g = 565 dkg = 5,65 kg

b, 4250 cm = 425 dm = 42,5 m

c, 82,4 dl = 8,24 l

d, 750 `dm^2` = 7,5 `m^2`

e, 168 óra = 7 nap

f, 1,44 `m^3` = 1440 liter


4,

a, 2 yard = `2*36` = 72 hüvelyk

b, 2 hüvelyk = `2/36` = `1/18` yard

c, `8 1/3` láb = `8 1/3*12` = 100 hüvelyk

d, 2,4 hüvelyk = `2.4/12` = 0,2 láb
0