Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyöktelenítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Valaki tudna segíteni a megoldásukban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`27/root(3)(9)` = `3^3/3^(2/3)` = `3^(3-2/3)` = `3^((9-2)/3)` = `3^(7/3)`

`4/root(4)(4)` = `2^2/2^(1/2)` = `2^(2-1/2)` = `2^(3/2)`

`16/root(4)(2)` = `2^4/2^(1/4)` = `2^(4-1/4)` = `2^(15/4)`
Módosítva: 4 éve
0