Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
573
Egyenes műúton személyautó, a műúttal párhuzamosan futó vasúti sínen pedig vonat halad. Egy adott pontban a vonat 2,4 km-rel jár az autótól. (Szemben mennek)
Mennyi idő alatt, és mekkora úton éri el az autó a vonatot, ha az autó sebesség 68,4 km/h a vonat sebessége 54 km/h?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha szembe haladnak, a sebességük összeadódik.

t = `s/(v_1+v_2)` = `2.4/(68.4+54)` = 0,0196 h = 70,58 s múlva találkoznak.

Ennyi idő alatt az autó megtesz:

`s_1` =`v_1*t` = `68.4*0.0196` = 1,34 km-t, a vonat pedig

`s_2` = `v_2*t` = `56*0.0196` = 1,06 km-t.

Ellenőrzés: 1,06+1,34 = 2,4 km.
0