Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KOMBINATORIKA 9! Egy 10 fős társaságban 4 könyvet osztunk szét. Hányféleképpen tehetjük meg, ha a könyvek egyformák, és mindenki csak egy könyvet kaphat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2019
Fontos lenne. Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mint a lottóhúzás, 10 számból kell eltalálni 4-et. Ismétlés nélküli kombináció.

`C_(10)^4` = `((10),(4))` = `(10!)/(4!*6!)` = `(10*9*8*7)/(4*3*2*1)` = 210-féleképpen.
0