Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1306
Egy baráti társaság ünnepi vacsorához a terem berendezését végzi. Ha minden asztalhoz 6 vendéget ültetnek, akkor 2 főnek nem jut hely, ha viszont minden asztal köré 7 széket helyeznek, akkor 1 hely üresen marad.Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
ME, please, sos!Help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x asztal. Előszőr leül 6x fő, marad 2 fő. Másodszor leülne 7x fő, akkor 1 hely marad.

6x+2 = 7x-1

x = 3

3 asztal van

A vendégek száma pedig 6x+2 = `6*3+2` = 20 fő.

Ellenőrizd.
0