Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat lapba kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
630
Hány olyan nyolcjegyű természetes szám van ami páros?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felírva a helyi értékeket:

Az első helyre kerülhet 9 számjegy, a másodiktól a hetedikig kerülhet 10 számjegy (0-9), az utolsó helyi érték helyére pedig 5 számjegy. Ez összesen:

`9*10^6*5` = `45*10^6` = 45 000 000

vagy

A legkisebb 8-jegyű szám a 10 000 000, a legnagyobb pedig a 99 999 999. Ez összesen:

99 999 999 - 10 000 000 +1 = 90 000 000

Fele páros, fele páratlan, vagyis `90000000/2` = 45 000 000 db nyolcjegyű páros szám van.
0