Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia nagyon kérlek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1558
1, Mennyi a klór relatív atomtömege, ha ismert az izotópjainak az előfordulási gyakorisága:

³⁵Cl: 75,78°% és ³⁷Cl: 24,22% ?

2, Mennyi a cérium relatív atomtömege, ha ismert az izotópjainak az előfordulási gyakorisága:

¹³⁶Ce: 0,185% ; ¹³⁸Ce: 0.251% ; ¹⁴⁰Ce: 88,450% ; ¹⁴²Ce: 11,114% !


NAGYON-NAGYON hálás vagyok, ha segítesz!!! <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, holnapra, segíts, relatív, atomtömeg
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A klórra: A(r)=(35×75,78+37×24,22)/100= 35,4844 a relatív atömtömeg;
A cériumra pedig: A(r)=(136×0,185+138×0,251+140×88,45+142×11,114)/100= (14020,986/100)= 140,20986 lesz a keresett relatív atomtömeg! :)

Remélem érthetőek az összeadások és a 100%-kal történő osztás is! :)
Módosítva: 4 éve
1