Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsen valaki!!A redoxireakciókról lenne 8.osztályos feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
460
Kérem segítsen valaki mert holnapra 6 lapot kell tudnom fejből,szóval kéne 2-2 példa a redoxireakciókra 2 pozitív és 2 negatív végződésű reakcióegyenlet kéne és egy szövegpótlás és nem csak idő de kémiából értelemhiányos vagyok,kérem segítsen valaki. A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, redoxireakció
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Példaegyenletek: 1; 2 H2+ O2 = 2 H2O (mólszámcsökkenéses)
2; 2 Na + Cl2 = 2 NaCl (ez is mólszámcsökkenéses)
3; Br2 + H2O = HBr + HOBr, ez egyenlő mólszámú
4; 2 Fe +1,5 O2 = Fe2O3 (mólszámcsökkenéses)
5; S + O2 = SO2, ez egyenlő mólszámú
6; CH4 + H2O(gőz) = CO + 3 H2 (ez mólszám-növekedéses)
7; 2 H2S + SO2 = 3 S(szilárd kén) + 2 H2O (ez is mólszám-növekedéses)
8; C + O2 = CO2 (mólszám-csökkenéses)
9; C + CO2 = 2 CO (egyenlő mólszámú, egyensúlyra vezető) ! :)
Módosítva: 4 éve
1

A beírandó szövegek:
redoxireakció, nátrium atomtól, negatív töltésű ionná, azaz anionná, pozitív töltésű ionná, azaz kationná,ellentétes töltésű ionok összekapcsolódnak és nagy mennyiségű hő szabadul fel eközben (az ionizációs energia mindig pozitív előjelű)!

A redukálódik, oxidálódik, azonos és a nyelődik el szavakat nem kell felhasználni (szerintem)! :)
Módosítva: 4 éve
1