Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Képeket csatoltam. Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3106. feladat megoldása (szerintem): Mindkét tárgyból x tanuló jár szakkörre, akkor matekból (12-x) tanuló jár és magyarból (14-x) tanuló, felírható az összlétszámra a következő egyenlet:
(12-x)+x+(14-x)+4=24, amelyből 26-x=20, tehát innen x=6 tanuló jár mind a két szakkörre! :)

3112. feladat megoldása (szerintem): Csak matematikából (11-4)=7 tanulónak volt ötöse, csak magyarból (x-4) tanulónak, és a kettő összegére felírható, hogy: ((7+(x-4))=17, melyből éppen x=14 tanuló lesz, tehát akinek csak magyarból volt ötöse, az éppen 10 tanuló! :)

Remélem érthetően le tudtam írni!
A 3112-esben teljesen 100%-osan azért nem vagyok biztos, hogy jó, csak sejtem.

Módosítva: 4 éve
0

Szia!

Kicsit módosítottam a 3112-es feladat megoldását, de így is az jött ki, hogy 10 tanulónak volt kizárólag magyarból ötöse! Ennek már biztosan jónak kell lennie! :)
Módosítva: 4 éve
1