Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Skandináv lottó

Főoldal » Középiskola » Matematika
1229
A skandináv lottón 35 számból kell megjelölni 7-et. Hányféle szelvényt tölthet ki az, aki a 7-est és a 35-öst állandó számnak veszi, azaz mindegyik szelvényén szerepel ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát 33-ből 5-öt, ez egy ismétlés nélküli kombináció:

`((33),(5))` = `(33!)/(28!*5!)` = `(33*32*31*30*29)/(1*2*3*4*5)` = 237 336 -féle szelvényt lehet kitölteni.
0