Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg,surgos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
493
reszletes megoldast,kerem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`rho_("átlag")` = `m_ö/V_ö` = `(m_1+m_2)/(V_1+V_2)` = `(rho_1*V_1+rho_2*V_2)/(V_1+V_2)` = `(2000*0.1+700*0.4)/(0.1+0.4)` = 960 `(kg)/m^3`.

2,

`t_1` = 10 perc = `1/6` óra

`v_("átlag")` = `s_ö/t_ö` = `(s_1+s_2)/(t_1+t_2)` = `(v_1*t_1+v_2*t_2)/(t_1+t_2)` = `(130*1/6+150*1/2)/(1/6+1/2)` = 145 `(km)/h`
1