Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria feladat 2

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
491
Határozzuk mg a kör kerületét és területét ha átmérője
a) 10 m
b) 49 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1

a,

T = `(d^2*pi)/4` = `(10^2*3.14)/4` = 78,5 `m^2`

K = `d*pi` = `10*3.14` = 31,4 m

b,

T = `(d^2*pi)/4` = `(49^2*3.14)/4` = 1884,785 `cm^2` = 18,85 `dm^2`

K = `d*pi` = `49*3.14` = 153,86 cm = 15,39 dm = 1,54 m
0