Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
483
Határozzuk meg a kör kerületét és területét ha sugara:
a) 4 cm
b) 27 dm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, térfogat
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a,

T = `r^2*pi` = `4^2*3.14` = 50,24 `cm^2`

K = `2*r*pi` = `2*4*3.14` = 25,12 cm

b,

T = `r^2*pi` = `27^2*3.14` = 2289,06 `dm^2` = 22,89 `m^2`

K = `2*r*pi` = `2*27*3.14` = 169,56 dm = 16,96 m
0