Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Menü árát 25%-kal megemelték, így 700 Ft-ba kerül. A törzsvendégeknek, mint mindig 20% kedvezményt adnak a mindenkori árból. Mennyivel kell többet fizetnie a törzsvásárlónak az áremelkedés után? (Mindig kerekíts egész forintra.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

A menü ára az emelés előtt 700:1,25=560 Ft volt, ami a törzsvásárlónak
560*((100-20)/100=560*0,8=448 Ft-ba került. Most a törzsvásárlónak
700*0,8=560 Ft-ba kerül, így 560-448=112 Ft-tal kell többet fizetnie az emelkedés után.
0