Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok nagyon sürgős lenne!

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Sziasztok tudtok ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia Kitty!

1. sor végig: d=2×r=5,5 cm; T(f)=r²×pi=23,76 cm2; A=(4×r²×pi)=95,03 cm2 és V=(4×r³×pi)/3=87,11 cm3 lesz,
2. sor végig: r=12 cm; T(f)=452,39 cm2; A=1809,56 cm2 és V=7238,23 cm3 lesz,
3. sor végig: r=25 cm; d=50 cm; A=7853,98 cm2 és V=65.449,85 cm3 lesz,
4. sor végig: r=16 cm; d=32 cm; T(f)=804,25 cm2 és V=17.157,28 cm3 lesz,
5. sor végig: r=3 cm; d=6 cm; T(f)=28,27 cm2 és végül A=113,09 cm2 lesz, mindenhol a vízszintes sorokat néztem! :)

Remélem tudtam ezzel segíteni Neked! :)
Ha esetleg fontos volna a levezetés is, azt a képletek kombinálásával hoztam létre és holnap délelőtt tudom beszkennelve elküldeni!
1

A pi értéke azt Te is tudod, hogy mindenhol kb. 3,14-gyel lesz egyenlő! :)
1

Csatoltam képet.
1