Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Műveletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Végezz kiemeléseket !

a, 5,8 x 7,2 - 7,2 x 1,8 =
b, 2,4 x 3,4 + 5,6 x 3,4 =
c, 2,4 x 3,5 x 6,4 + 2,7 x 6,4 x 4,4 =
d, 3,2 x 5 x 7,2 + 6,8 x 5 x 7,2 =
Az x szorzást jelent !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`5.8*7.2-7.2*1.8` = `7.2*(5.8-1.8)` = `7.2*4` = 28,8

b,

`2.4*3.4+5.6*3.4` = `3.4*(2.4+5.6)` = `3.4*8` = 27,2

c,

`2.4*3.5*6.4+2.7*6.4*4.4` = `6.4*(2.4*3.5+2.7*4.4)`

d,

`3.2*5*7.2+6.8*5*7.2` = `5*7.2*(3.2+6.8)` = `5*7.2*10` = `50*7.2` = 360
0