Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Sziasztok valaki tudna segíteni? 8.-os Matek TK 8.oldal 5.feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia.

Az első feladatot a tanulók 60%-a oldotta meg, ezért csak a másodikat a tanulók 40%-a.
A versenyző gyerekek 40%-a 80, ezért a versenyen 200 tanuló indult.
Ez az iskola tanulóinak 20%-a, tehát az iskolának 5 ⋅ 200 = 1000 tanulója van.

Ellenőrzés:
A versenyen 0,2 ⋅ 1000 = 200 tanuló indult, közülük az első feladatot
0,6 ⋅ 200 = 120 tanuló, és így csak a másodikat valóban 200 − 120 = 80 tanuló oldotta meg.
2