Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mateklecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
710
Ha egy szám 5/6-a 50, akkor mennyi a 2/3-a ennek a számnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`x*5/6=50`

x = `50*6/5`

`2/3*x` = `2/3*50*6/5` = `(2*50*6)/(3*5)` = `(2*2*cancel(5)*5*2*cancel(3))/(cancel(3)*cancel(5))` = 40

A keresett szám a 40.

Logikai úton:

Ha a szám `5/6`-a 50, akkor a szám `5/3`-a 100. A szám `1/3`-a pedig az előzőnek az `1/5`-e, azaz `100/5` = 20. Ha az `1/3`-a 20, akkor a `2/3`-a ennek a kétszerese, azaz `2*20=40`.
1

40 a válasz.
1