Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Feladat: Végezzük el a műveleteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
b,

`(a^(2/3)*b^(3/4))^(-1/2):(a^(1/2)*b^(-1/4))^(-2/5)` = `(a^(2/3*(-1)/2)*b^(3/4*(-1)/2)):(a^(1/2*(-2)/5)*b^(-1/4*(-2)/5))` = `(a^(-2/6)*b^(-3/8)):(a^(-2/10)*b^(2/20))` = `a^((-2)/6-(-2)/10)*b^((-3/8)+2/20)` = `a^(-2/15)*b^(-11/40)` = `a^(-2/15)/b^(11/40)`
0