Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtkitevőjű hatvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Feladat: Végezzük el a műveleteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x^(-2))^(1/4)*(x^(2/3))^(-3/4)` = `x^(-2*1/4+2/cancel(3)*(-cancel(3))/4)` = `x^(-1/2-1/2)` = `x^(-1)` = `1/x` (Ha `x ne 0`).
0