Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`7^(x+2)-1/7*7^(x+1)-14*7^(x-1)+2*7^x=48`

`49*7^x-7/7*7^x-14/7*7^x+2*7^x=48`

`(49-1-2+2)*7^x=48`

`48*7^x=48` /:48

`7^x=1`

x = 0

Ellenőrzés!
0